İçerik Yazarken Dikkat Edilmesi Gerekenler


İçerik Yazarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Birçok blog yazarının yaşadığı sıkıntıların başında içerik yazmak geliyor. Bunun en büyük nedeni ise yazacağı konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmaması ve o konu hakkında araştırma yapmadan hemen içerik yazmaya başlamasıdır. Bunu yaptıklarında kelime sayısı az yeterince detaya inilmemiş yazılar ortaya çıkıyor. Bu yazıları yayımladıklarında haliyle insanlar yazıyı okuduklarında konunun ayrıntılarını öğrenemiyor ve o konu hakkında aklına takılan sorulara cevap bulamıyorlar. Ayrıca Google’da bu içerikleri sevmiyor ve “yetersiz içerik” olarak adlandırıyor. Şimdi isterseniz Google’da üst sıralara çıkacak okurların severek okuyacağı içeriği oluşturmak için neler yapabiliriz bunlara bakalım.


1-İlgili Olduğunuz Konu Hakkında İçerik Yazmak

İlgili Olduğunuz Konu Hakkında İçerik Yazmak

 İlgili olduğunuz konu hakkında yazmanız yazılarınızın devamlılığı için çok önemlidir eğer ilgilenmediğiniz bir konuda blog açtıysanız bir süre sona o konu hakkında içerik yazmaktan sıkılabilir, blog sitenize içerik atmayı ihmal edebilirsiniz. Bu sebeple size tavsiyem öncelikle size en uygun konu belirlemeniz daha sonra da güncel ve kaliteli içerikler girmenizdir.

2- Yazım Ve İmla Kuralları


Yazım Ve İmla Kuralları


 “İçerik yazarken bu kurala uymasak ne olur, çok fazla önemi var mıdır?” gibi sorular aklınıza takılmış olabilir. Yazım ve imla kuralları çok önemlidir. Ziyaretçiler yazılarınızı okuduklarında bu hatalarla karşılaştıklarında iyi bir yazar olmadığınızı ve bu işte acemi olduğunuzu düşünebilirler. Bu sebeple yazım ve imla kurallarına çok dikkat edilmelidir. Yazılarınızda hatalar yapmamak için TDK( Türk Dil Kurumu) sitesinden yararlanarak, Word programı ile yazılarınızı yazabilirsiniz.

3- Ünlü Blog Sitelerinin İçeriklerini İncelemek

Ünlü Blog Sitelerinin İçeriklerini İncelemek

 Günümüzde popüler, kaliteli, ziyaretçi sayısı oldukça fazla olan birçok blog sitesi bulunuyor. Ziyaretçi sayısı fazla olan sitelerin yazıları diğer sitelere oranla daha fazla okunmaktadır. İçerik yazmak istiyor fakat nasıl yazacağınıza, nasıl başlayacağınıza karar veremiyorsanız ünlü blog sitelerinin içeriklerini nasıl hazırladıklarını incelemelisiniz. Onlardan esinlenerek kaliteli içerikler hazırlayabilir, içeriklerinizin daha fazla okunmasını sağlayabilirsiniz.

4- Güncel Yazı, Güncel Konular

Güncel Yazı, Güncel Konular

Öncelikle kendi açımızdan olaya bakalım. “Siz olsanız güncel konular barındırmayan içerikleri okur muydunuz?” cevap elbette hayır olacaktır. Hiçbir okuyucu seneler önce okuduğu bir konu hakkında ki yazıları okumak istemez. Farkınızı ortaya koyabilmeniz için en güncel bilgileri kaliteli bir şekilde içeriklerinize aktarmalısınız. Okurlar güncel konuları takip etmekten hoşlanırlar. Güncel konuları takip etmek isterseniz Google Trends sitesinden faydalanabilirsiniz.

5- Özgün İçerikler Hazırlamak

Özgün İçerikler Hazırlamak

İçeriğinizin güncel olması kadar önemli olan bir diğer husus yazılarınızın özgün olmasıdır. Ne olursa olsun yazılarınız size ait olsun. Diğer sitelerden kopyala-yapıştır yapmak kesinlikle uzak durmalısınız. Kopya içerik sizi aramalarda gerilemenize sebep olacaktır.’’ İçerik hazırlayacak zamanım yok’’ diyorsanız internette sitenizde paylaşabileceğiniz, seo kurallarına uygun ve özgün içerikler hazırlayan çok sayıda site bulunuyor. Araştırma yaparak uygun fiyatlı siteden içeriklerinizi alabilirsiniz. İçerik alacağınız sitenin aynı zamanda güvenilir olmasına dikkat etmelisiniz. İnternette araştırma yapabilir, varsa içerik satın alan kişilerin yorumlarını, sitenin hakkımızda bölümünü okuyabilirsiniz.

Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Buna benzer yazılar gelmeye devam edecektir eğer beğendiyseniz siteme takipçi olabilir güncel yazılardan anında haberdar olabilirsiniz.
Takipte kalın👈


EmoticonEmoticon