Sokakta Kendinizi Korumanız İçin En Etkili 7 Savaş Sanatı


Uzun bir aradan sonra yeniden siz değerli blog okuyucularına araştırmalar yaparak yeni ve faydalı içerikler çıkarmak için çaba göstermekteyim. Biraz ihmal ettim biliyorum ama mazur görün derim. Site de değişiklikler ve yeni konular üzerine yazılar planlıyordum. Bu yazımda işte tam da bu konu ile alakalı. Artık Blog Site Rehberi adlı sitemde spor ve birkaç farklı konuda da faydalı içerikler üretme kararı aldım. Umarım kendimi bu yazı ile affettirebilirim. Uzun bir süredir yazı yayımlamadım. Ama biliyorum ki bu konunun da benim gibi oldukça meraklısı vardır. Şimdi isterseniz daha fazla uzatmadan yazıya geçelim;

Sokakta Kendinizi Korumanız İçin En Etkili 7 Savaş Sanatı

Ülkemizde ve dünyada her sene kapkaç, soygun, taciz, darp gibi olayların oranı artmakta.  Bu durumlara maruz kalan kişiler de psikolojik ve duygusal olarak büyük sorunlar yaşayabiliyorlar. Birçok insan “benim başıma gelmez nasıl olsa” düşüncesine kapılarak bu olaylarda neler yapmaları gerektiğine çok fazla önem vermiyorlar. Önem veren kişiler de kendilerini korumak için uygun savaş sanatını seçerek kendilerini bu alanda geliştirmek isteyebiliyorlar. Bizde Bu kişiler için sokakta kendilerini korumaları için en etkili 7 savaş sanatını sıralayalım.

         Krav Maga : Yakın dövüş anlamına gelen “krav” ve “maga” kelimelerinden oluşmuştur. Tüm dövüş sanatlarının en etkili tekniklerinin birleştirilmesi sonucu sokakta ki durumlara karşı en kısa ve etkili şekilde karşı koymayı amaçlıyor. Tamamen sokak için yapılan bir sistem olduğu için kuralları ve müsabakaları yoktur. IDF( İsrail Defence Forces) tarafından kullanılan ve hala geliştirilen bir sistemdir. Kurucusu İmi lichtenfeld’dir. Boks ve güreşte başarıları olan İmi lichtenfeld’in bu sistemi oluşturmasının sebebi bu branşların sokakta kendini koruması için yeterli olmamasıydı. Bunun sonucunda da sokakta kendini en iyi şekilde savunabilmek için Krav maga adlı yakın dövüş sistemini kurmuştur.




        Systema: Rus yakın dövüş sistemidir. Bu sistemin amacı saldırganın dengesini bozarak saldırganı etkisiz hale getiren teknikler uygulamaktır.  Aynı zamanda  Uzak Doğu dövüş sanatlarına benzer  hareketler systema’da yer almaktadır. Rusya ve çok sayıda ülkede eğitimi verilmektedir.




        Wing Chun: Çin kökenli bir savaş sanatı olan wing chun’un bir kadının kendini savunmak için kurduğu söylenmekte. İnsanların zayıf noktalarına en kısa yoldan darbelerle saldırgan etkisiz hale getirilmeye çalışılır. Diğer savaş sanatları gibi kuralsız olması ve müsabakalarının olmaması wing chun’u diğer dövüş sanatlarından ayırmaktadır. Bu sanatı yapan ve günümüzde ünlü olan ip man’ın savaş sanatıdır.




         Jeet Kune Do: Bu sanat da İp man’dan eğitim almış Bruce lee tarafından kurulmuştur. İp man’dan aldığı wing chun eğitimi ve batıda boks kendisini boksta geliştirip, jeet kune do sanatını kurmuştur. Diğer sanatlarla benzerliği olarak yine kuralsız olması ve müsabakalarının olmaması gösterilebilir. Boks ve wing chun karması olan jeet kune do savaş sanatı sokakta çok etkili olabilmektedir.




       Pençak Silat:  Malezya Savaş Sanatı olarak bilinen Pençak Silat içerisinde öldürücü teknikler barındırması, kendine özgü bıçaklarla çalışmaları Pençak Silat’ın ne kadar köklü bir savaş sanatı olduğunun kanıtıdır. Bu savaş sanatı oldukça ilgi görmekte ve öğrenmek isteyenlerin sayısı oldukça fazladır. Lakin Malezyalıların bu sanatı kendilerine özgü olmasından ve savaşta kullandıkları teknikler barındırması sebebiyle herkese öğretmek istemezler. Eğer bu savaş sanatını öğrenmek istiyorsanız, bir pençak silat ustasını bu savaş sanatını öğrenmeye uygun olduğunuzu kanıtlamanız gerekir. Mental ve psikolojik olarak da yeterli görülürseniz diğer savaş sanatlarında olduğu gibi pençak silat ta da terfi alarak yükselirsiniz.





        Shaolin Kung Fu: Shaolin Kung Fu Çin’de rahiplerin kendilerini fizksel ve psikolojik olarak zorladıkları ve zamanla bu zorluklara vücutlarını alıştırarak diğer insanlara oranla daha dayanıklı ve güçlü kalmayı başarmışlardır. Chi kuvveti denilen kuvvete inanırlar. Chi kuvveti, insanın kendi içinde bulundurduğu saklı güç anlamına gelir. Chi kuvvetini kullanmayı başarabilen kişiler olağanüstü bir güce ulaştıklarına inanılıyor. Tapınaklarında bu savaş sanatını çalışan shaolin rahipleri bu sanatın gizli kalmasına çok önem verirler.  Pençak silat ta da olduğu gibi bu savaş sanatı da herkese öğretilmemektedir.




         Ninjitsu:Ninjutsu eskiden ninjların kullanmış olduğu savaş sanatı olarak bilinmektedir. Filmlerde de izlediğimiz çatıdan çatıya atlayan siyah giyinen ve kimliklerini gizleyen ninjalar rakiplerini alt üst edebilmek için bir savaş sanatı geliştirmişlerdir. Hayatta kalma öğretisi olarak bilinir ve ölümcüldür. Bu sebeple müsabakaları yoktur. Bu savaş sanatını kadınlarda kendilerini korumak için çalışmaktadır. Ninjitsu yapan kadınlara Kunoichi denmektedir.


Umarım yazımda sizlere bu konu hakkında yeterli bilgi vermiştir. Araştırmalarım ve deneyimlerimle sizlere elimden geldiğince yardım etmek istedim. Eee sevgili okurlarım ve aynı zamanda blog dostlarım bu yazının da sonuna geldik. Sizlerden küçük bir isteğim olacak. E-posta abone olmanı ve Blog dostlarım arasına katılmanı çok isterim. Bu kadar emek verilen ve bu denli detaylı, çokça emek verilen, faydalı bir yazıya kayıtsız kalmayacağını düşünüyorum. Araştırmalarımı ve deneyimlerimi paylaşmaya son hız devam edeceğim. Takipte kalman dileğiyle👈😉

18 comments

teşekkür ederim harika

Beğenmenize sevindim. Devamı gelecek takipte kalın.

Artık kendini korumak şart milletin iyice psikolojisi bozuldu iyice herkes birbirine saldııryor, tabi bunları savunmak için öğrenmek gerek :)

Aynen öyle Halil bey kişinin kendini koruyabilmesi şart.

ülkemizde silah taşımak yasak olduğu için hemen hemen herkesin kendisini korumayı bilmesi gerekiyor. özellikle de bayanların. elbette Batı ülkelerinde karşılaşıldığı kadar olmasa da ülkemizde de şiddet olaylarına fazlasıyla rastlanıyor. düşünsenie kornaya bastı diye dayak yiyenler, yan baktı diye öldürülenler var. ama yine de münferit olaylar.

İshana çok haklısınız bu savaş sanatlarından birisini bilmek maalesef şart.

Çok kaliteli bir site devamını bekliyoruz..

Teşekkürler kardeşim devamı elbette gelecek takipte kal.

Valla biz bodoslama dalıyoruz ama lek etkili olmuyor,bunları öğrenmek şart :))

Çeliker Makina San. TİC.LTD.ŞTİ 30 Tona kadar kaldırma kapasitesi -Bir çok parça yağ içinde çalıştığından aşınma ve yıpranma çok azdır. -Kullanılan yağ çok uzun ömürlüdür. -Halat kullanılan durumlarda halatın görevi sürtünme yardımı ile yükü kaldırmak olmadığından kasnak ve halatlarda aşınma olmaz.



Elektrik tahrik kasnaklı asansörlerden farklı olarak hidrolik asansörlerde motor sadece yukarı çıkış için çalışır, aşağı inişte motor çalışmaz. -Karşı ağırlık kullanılmaz. -En üstte makine dairesine ihtiyaç duymadığı için mimari açıdan da tercih sebebidir. -Çok sessiz çalışır. Binalarda motor sesi duyamazsınız. -Elektrik kesintisinde ilave sisteme gerek olmadan otomatik katına getirme ve kurtarma sistemi mevcuttur. -Deprem ve yangında daha emniyetlidir.Yangında makine dairesi alt katta olduğundan ulaşım kolaydır. Asansörün komple yükü diğer sistemlerde kuyu üstünde taşınırken hidrolik sistemlerde yük bina temeli tarafından taşındığı için atalet kuvveti daha azdır. Deprem anında büyük hasar ve yaralanma olasılığı %90 oranında azalır. Gerek villa tipi asansörler, gerek araç asansörleri ve yük asansörlerinde hidrolik asansör tercihimizdir.

Çeliker Makina San. TİC.LTD.ŞTİ 30 Tona kadar kaldırma kapasitesi -Bir çok parça yağ içinde çalıştığından aşınma ve yıpranma çok azdır. -Kullanılan yağ çok uzun ömürlüdür. -Halat kullanılan durumlarda halatın görevi sürtünme yardımı ile yükü kaldırmak olmadığından kasnak ve halatlarda aşınma olmaz.



Elektrik tahrik kasnaklı asansörlerden farklı olarak hidrolik asansörlerde motor sadece yukarı çıkış için çalışır, aşağı inişte motor çalışmaz. -Karşı ağırlık kullanılmaz. -En üstte makine dairesine ihtiyaç duymadığı için mimari açıdan da tercih sebebidir. -Çok sessiz çalışır. Binalarda motor sesi duyamazsınız. -Elektrik kesintisinde ilave sisteme gerek olmadan otomatik katına getirme ve kurtarma sistemi mevcuttur. -Deprem ve yangında daha emniyetlidir.Yangında makine dairesi alt katta olduğundan ulaşım kolaydır. Asansörün komple yükü diğer sistemlerde kuyu üstünde taşınırken hidrolik sistemlerde yük bina temeli tarafından taşındığı için atalet kuvveti daha azdır. Deprem anında büyük hasar ve yaralanma olasılığı %90 oranında azalır. Gerek villa tipi asansörler, gerek araç asansörleri ve yük asansörlerinde hidrolik asansör tercihimizdir. monoray vinç


EmoticonEmoticon