Blogger İçerikleri Kategorilere Ayırma

Blogger İçerikleri Kategorilere Ayırma

Değerli okurlar önemli bir konu hakkında sizlere yardımcı olmak için tekrardan sizler için detaylı bir içerik paylaşmak istedim. Bu içeriğimizde ele alacağımız konu başlıkta da okuduğunuz üzere bloggerda  içeriklerimizi kategorilere ayırmak olacaktır. Diğer blogger altyapılarından blogger altyapısına geçen veya blogunu yeni açmış kişiler bu konuda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Şimdi isterseniz bu yazının içeriğini ve yazıyı okuduktan sonra neler öğreneceğinizi inceleyelim.

Bu Yazımızda Neler Öğreneceğiz?

- Kodlama bilmeden içeriklerimizi kategorilere ayırmanın önemini, içeriklerimizi kategorilere ayırmayı öğreneceğiz.

Blogger İçerikleri Kategorilere Ayırmanın Önemi

Blogunuz için araştırmalar yaparak özgün içerikler paylaşıyorsunuz. Her blog yazarının istediği gibi sizde daha çok okuyucuya ulaşmak için çabalıyorsunuz. Güzel bir hedef belirlemişsiniz lakin bu hedefe ulaşabilmek için de bir şeyler yapmanız gerekmekte. İşte yapmanız gerekenler arasında en önemli olanlarından birisi içeriklerinizi kategorilere ayırmaktır. "Neden bu kadar önemli bu içerikleri kategorilere ayırma" diye bir soru aklınız gelmiş olabilir. Vereceğim örnekten sonra bu işlemi neden yapmamız gerektiğini anlayacaksınız. Kendinizi bir mağaza sahibi olarak düşünün. Ürünlerinize insanların ulaşabilmesi için farklı farklı bölümler açarsınız. Örneğin giyim ile ilgili ürün giyim bölümünde sergilenir. Bu sayede insanlar aradıklarını, ihtiyaçlarına daha rahat ulaşırlar. Aynı şeyler blogunuz için de geçerlidir. Yazdığınız içerikler kendisine ait olan kategoride okuyuculara sunulmalıdır. Ziyaretçiler aradıklarına rahat ulaştıklarında sitenize kalmaya devam edeceklerdir. Aynı zamanda blogunuz güzel bir görünüme sahip olacaktır. İçeriklerimizi kategorilere ayırmanın önemini paylaştıktan sonra şimdi işlemi yapmaya başlayabiliriz.

Blogger İçerikleri Kategorilere Ayırma

- Öncelikle aynı kategoride yayınlamak istediğimiz yazılara yayın ayarları Etiketler bölümünden aynı etiketi yazıyoruz. Daha önce açtığımız deneme blogunda deneme kategorisi açarak yazıları paylaşalım.

Blogger İçerikleri Kategorilere Ayırma


- Deneme etiketine sahip iki adet yazımız var. Şimdi de blogger paneline girerek Yerleşim > Gadget Ekle seçeneklerinden Etiketler seçeneğini seçelim.

Blogger İçerikleri Kategorilere Ayırma

Seçtikten sonra etiketlerin görünüşünü seçebileceğimiz bir ekran gelecektir. Burada etiketlerin sitenizde nasıl görüneceğini istediğiniz gibi seçebilirsiniz.

Blogger İçerikleri Kategorilere Ayırma


- Etiketlerinizin görünüşünü ayarladıktan sonra Kaydet butonuna tıklıyoruz.

- Sonunda sitemizi etiketler yardımıyla kategorilere ayırdık. Ziyaretçileriniz artık aradıkları konu hakkında ki tüm yazılarınıza rahatça ulaşabilecekler. Dilerseniz etiketler başlığını kategoriler olarak değiştirebilirsiniz.

 Bazı blog yazarları bu yöntemi kullanırlar. Ayrıca bu işlemin bir yolu daha vardır. O yöntemi de ilerleyen zamanlarda gelecek yazımda sizlerle paylaşacağım. Çoğu blog yazarının bu yöntemi bildiğini biliyorum. Bu içeriği, bu yöntemi bilmeyenler ve yeni blog açan kişiler için kaleme aldım. Yazılarımı beğeniyorsanız, içeriklerimi sosyal hesaplarınızda paylaşabilir ve sitemde izleyici olabilirsiniz. Yorum yazmaktan çekinmeyin. Eksiklerimi, hatalarımı ve belirtmek istediklerinizi yorumlardan bana iletmeyi unutmayın. Takipte kalın👈

Not: Ben örnek vermek amaçlı deneme başlıklı kategori açtım, siz konunuzla alakalı istediğiniz başlıkta kategori oluşturabilirsiniz.