Blog Yazarları İçin Telif Hakkı Olmayan Resimleri Bulma


Blog Yazarları İçin Telif Hakkı Olmayan Resimleri Bulma

Değerli okurlar bu yazımızda yine genellikle blog yazarlarının dikkat etmediği fakat çok önemli konulardan birisi olan telif hakkını ele alacağız. Google bu konu üzerinde fazlasıyla durmakta. Öyle ki Youtube'da telif hakkı barındıran bir videodan kazanç sağlayamıyorsunuz. Bu durum blog yazarları için de geçerlidir. Telif hakkı barındıran resim, müzik, video kullandığınızda Google'ın reklam servisi, birçok blog yazarının para kazandığı Adsense sitenize onay vermeyecektir. Gelen mailde ise reddedilme sebebi olarak telif hakkı gösterilecektir. "Daha kötü ne olabilir" derseniz resmi aldığınız site sahibi sizi şikayet edebilir. Bu gibi durumlarla karşı karşıya gelmenizi tavsiye etmem. Aklınıza "Peki resmin telif hakkına sahip olup olmadığını nasıl anlayabiliriz" gibi bir soru gelmiş olabilir. İnternette resmin telif hakkı bulundurup bulundurmadığını anlayamazsınız lakin sadece telif hakkı bulundurmayan resimleri aratarak dilediğinizi blogunuzda kullanabilirsiniz. Bende bu yöntemleri kullanarak blogumda telif hakkı olmayan resimler kullanıyorum. Şimdi isterseniz blogunuz için telif hakkı olmayan resimleri nasıl bulacağınızı inceleyelim.

Google Gelişmiş Arama


 Google Gelişmiş Arama yaparak Google'da telif hakkı bulundurmayan resimleri bulabilir bunları yayınlarınızda kullanabilirsiniz. Kulağınıza yabancı gelmiş olabilir lakin basit bir şekilde sizde Google'da Gelişmiş Arama yaparak telif hakkı bulundurmayan resimleri bulabilirsiniz. Yapmanız gerekenler ilk olarak Google'da istediğiniz konuyu aratmaktır. Daha sonra arama yaptığımız kutunun altında ki Ayarlar seçeneğine tıklıyoruz. Açılan menüden Gelişmiş Arama seçeneğine giriyoruz. Girdiğimizde bizi Google Gelişmiş Arama paneli karşımıza gelecektir. En alt seçenekte bulunan Kullanım Hakları seçeneğine tıklayarak Ticari olarak bile kullanıma, paylaşıma ve değiştirilmeye açık seçeneğini seçerek sağ alt kısımda bulunan Gelişmiş arama seçeneğine tıklıyoruz. İşlemler bu kadar artık telif hakkı olmayan resimler kullanacaksınız.

Creative Commons


Blog Yazarları İçin Telif Hakkı Olmayan Resimleri Bulma

 2001 yılında kurulan bu şirket, telif hakkı konusunda ki duyarlılıklarını göstererek hiçbir şekilde kar amacı gütmeden ücretsiz bir şekilde bizlere telif hakkı olmayan resimleri kullanmamıza olanak sağlıyorlar. Birçok resim, müzik sitesini içerisinde barındırıyor. Bu sitelerden istediğinizi seçerek o site içerisinde ki telif hakkı olmayan resimlere, müziklere ücretsiz ve kolay bir şekilde ulaşabiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken Creative Commons sitesinden CC Search kısmına buradan girerek istediğiniz konuyu aratmaktır. Creative Commons sitesi aradığınız konu hakkında telif hakkı bulundurmayan resimleri sizler için sıralayacaktır.

Blog yazarları çok önemsemese de yukarı da da belirttiğim gibi sonradan sıkıntı yaşayabiliyorlar. Tabi ki tecrübeli blog yazarları bu konuyu çok iyi bilirler lakin yeni başlayan blog yazarları internette buldukları her resmi bloglarında kullanabiliyorlar. Bu konu hakkında bilgilendirici bir yazı atmak istedim. Araştırmalarım devam ediyor. Buna benzer yazılarla blog yazarlarına yardımcı olmaya çalışacağım. Bu işi yaparken sizlerin de bana destek çıkması önemlidir. Tek isteğim yazılarımı beğendiyseniz "Bu Site Takip Edilir" kısmından sitemi takip etmenizdir. Kısa sürede büyüyüp kocaman bir aile olacağımıza inanıyorum. Yorumlarınızı eksik etmeyin. Düşünceleriniz ve görüşleriniz benim için çok önemlidir. Takipte kalın👈

2 comments

Pexels adlı site bu konuda iyi , iyi günler bu arada

Yorumun için teşekkürler Ömer Faruk Pexels sitesine göz atacağım.


EmoticonEmoticon