Blog Sitesi Açtıktan Sonra Yapılması Gerekenler

Blog Sitesi Açtıktan Sonra Yapılması Gerekenler

Blog sitesi açmayı ve bu işten nasıl para kazanacağımızı önceki yazılarımızda ele almıştık. Blog sitesi açmak yazımda da okuyacağınız üzere basit bir işlemdir. Önemli olan bundan sonra neler yapacağınızdır. Şimdi blog sitesi açtıktan sonra yapmanız gerekenleri inceleyelim.

1- Tema Seçimi ve Düzenleme: Blog sitemizi kurduğumuzda sitemizde basit bir tema bulunur. Blogger ile açtıysanız sitenizi size sunduğu ücretsiz blog temalarından birini seçersiniz. Wordpress de de aynıdır. İsterseniz ücretli temalar alabilirsiniz. Ücretsiz olsun derseniz de yazımı buradan inceleyerek ücretsiz seo uyumlu temalarla sitenize güzel bir görünüm kazandırabilirsiniz. Sonuçta ziyaretçiler güzel görünümlü sitelerde gezinmeyi severler.

2- Blog Sitesini Google'a Ekleme: Temamızı seçtik, düzenledik lakin bu yeterli olmayacaktır. Google'da kayıtlı olmayan bir siteye ziyaretçi gelmeyecektir. Bu sebeple sitenize ziyaretçilerin gelmesini ve yazılarınızı okumasını istiyorsanız sitenizi Google'a eklemelisiniz. Google'a sitenizi eklemeyi yapmadıysan yazımı buradan okuyarak sitenizi hemen Google'a ekleyerek sitenize ziyaretçilerin gelmesini sağlayabilirsiniz.

3- Düzenli İçerik: Bu konuya çokça değiniyorum nedeni ise Google içeriklere çok önem veriyor. Düzenli içerik giren siteleri Google botları ziyaret ediyor ve aramalarda üst sıralara çıkmasını sağlıyor. Aramalarda üst sıralarda çıkan siteler doğal olarak daha fazla ziyaretçiye ulaşır. Sizde düzenli içerik girerek kısa sürede Google'da üst sıralara çıkabilirsiniz.

4- Özgün ve Kaliteli İçerik: Düzenli içerik girmeniz sitenizin canlılığı açısından önemlidir fakat düzenli olarak içerik atmanız kadar yazınızın kalitesi ve size ait olması da çok önemlidir. Google kopya içeriklere savaş açmış durumda. Her geçen gün kopya içerikleri tespit edebilmek için yeni yazılımlar geliştiriyorlar. Siz siz olun sitenizde kopya içerikler paylaşmayın. İlgilendiğiniz konularda araştırmalar yaparak ve bilgilerinizi düzgün bir şekilde içeriklerinizle okurlarınızla paylaşın.

5- Havalı eklentiler: Blog sitenizin diğer blog sitelerinden farklı olmasını istiyorsanız, havalı olan eklentiler sayesinde diğer blog sitelerinden farklı olabilirsiniz. Ziyaretçiler bu eklentiler sayesinde sitenizi beğenebilir hatta takip etmeye başlayabilirler. Blog sitenize havalı eklentiler ekleyebileceğiniz önemli siteler mevcuttur. Bu hizmeti veren sitelerin başlıcaları; Koddostu ve Blogger Eklentileri siteleridir. Siteleri ziyaret ederek kendi beğendiğiniz eklentileri sitenize ekleyebilirsiniz.

6- Misafir Yazarlık: Çoğu yazımda önemini zaten belirtmişimdir. Misafir yazarlık sayesinde ziyaretçi sayısı fazla olan, kaliteli blog sitelerinden ziyaretçi kazanabilirsiniz. Ziyaretçi sayısı fazla olan blog sitesi her blog yazarının hayalidir. Misafir yazarlık yapabileceğiniz kaliteli ve oldukça popüler blog siteleri mevcuttur. Yapmanızı tavsiye ettiğim bir yöntemdir. Buradan yazımı okuyarak misafir yazarlık yapabileceğiniz siteleri ve blog sitenizin ziyaretçi sayısını arttırmanın diğer yöntemlerini öğrenebilirsiniz.

Birçok blog yazarı blog sitesini açıyor ve bir süre sonra başarılı olamadığı için pes ediyorlar. Öncelikle sabırlı olmalısınız ve neler yapabileceğinizi araştırmalısınız. Sizler için her gün bu konular hakkında araştırmalar yapıyorum. Daha sonra araştırmalarımı sizlerle paylaşmak adına özgün ve kaliteli içerikler paylaşmaya özen gösteriyorum. Herkes gibi benim de bu alanda gelişebilmem ve daha fazla okura ulaşabilmem için ''Yazıyı Paylaş'' seçeneğiyle yazıyı sosyal hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca e-posta aboneliğine de abone olarak yeni yazılarımdan haberdar olabilirsiniz. Eksiklerimi, hatalarımı ve belirtmek istediğiniz her şeyi yorumlara yazabilirsiniz. Yorumlarınızı bekliyorum. Takipte Kalın👈



EmoticonEmoticon