Blog Sitenizin Ziyaretçi Sayısını Arttırın

Blog Sitenizin Ziyaretçi Sayısını Arttırın

Blog Sitenizin Ziyaretçi Sayısını Arttırın

Blog sitenizi açtınız içeriklerinizi de kaliteli ve düzenli bir şekilde giriyorsunuz lakin sitenize az sayıda ziyaretçi çekebiliyorsunuz. Bu durum canınızı sıkmasın. Blog sitenizi henüz yeni açtıysanız sitenize çok fazla ziyaretçi gelmeyecektir. Bu durum gayet doğaldır. Her site Google'da üst sıralara çıkabilmek için inceleme sürecinden geçer ve Google Politikalarına uygunsa yazılarınız ve siteniz Google'da yükselmeye başlar. Şimdi yazdığımız özgün ve kaliteli içeriklerin Google'da en kısa sürede çıkması için çalışalım.

Blog sitesinin Ziyaretçi Sayısını Arttırmak İçin Yapılması Gerekenler

1- Google Gibi Getir: Google Search Console'un sağladığı bir hizmet olup, yazılarınızın Google arama sonuçlarına çıkmasına yardımcı olan bir hizmettir. Google Search Console içerisinde yer alan bu hizmeti kullanabilmeniz için öncelikle sitenizi Google Search Console'a eklemeniz gerekmektedir. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, buradan bloğunuz için Search Console adlı yazımı okuyarak sitenizi kolay bir şekilde Search Conole'a ekleyebilirsiniz. Daha sonra Search Console'un sağladığı yazılarımızı Google dizinine ekleyeceğimiz Google Gibi Getir hizmetini kullanmalıyız. Bu hizmetin nasıl kullanıldığını ilerleyen zamanlarda yayınlayacağım yazımda detaylı bir şekilde anlatacağım.

2-  Sosyal Medya: Günümüzde yaklaşık 2 milyar insan sosyal medya kullanıyor. Sizin de  arkadaşlarınız, akrabalarınızın büyük bir kısmı sosyal medyayı kullanıyordur. Bizde sitemize sosyal medyadan yararlanarak ziyaretçi çekeceğiz. Sosyal medyada benim gibi yazdığınız yazılarınızı sitenizde yaptığınız yenilikleri sosyal medya hesaplarınızdan arkadaş ve akrabalarınızla paylaşabilir bu sayede sitenize belli bir ziyaretçi kitlesi çekmiş olursunuz. Hele de sosyal medya da çok sayıda takipçiniz veya arkadaşınız varsa bu yöntemi kesinlikle denemelisiniz.

3- Blogunu Ücretsiz Tanıt: Blogunuza güzel bir kitle çektiniz ama hala çektiğiniz ziyaretçi kitlesinden memnun değilseniz bu yöntem tam size göredir. Siteniz için bir tanıtım yazısı yazarak ücretsiz blog sitenizi tanıtabileceğiniz siteye girerek sitenizin tanıtım yazısını yayınlanması için gönderebilirsiniz fakat sitenin yazınızı yayınlaması için bazı şartlar ve koşullar koymuştur. Siteye buradan  Blogumu Tanıt sitesine girerek koşulları ve şartları öğrenebilirsiniz. Tanıtım yazınız yayınlansın siteye girenler yazınızı okusun ve sitenize girsinler. Google'da hızlı bir şekilde üst sıralara çıkın aynı zamanda sitenize ciddi bir ziyaretçi trafiği alın.

4- Anahtar Kelimeler: Google'da hergün milyonlarca belki de milyarlarca arama yapılıyor. Bu aramalarda en çok aratılan kelimeleri avantaj olarak kullanabilirsiniz. Buradan Keyword Tool sitesine girerek yazdığınız konu hakkında en çok aratılan kelimeleri etiket olarak kullanabilirsiniz. Bu sayede sitenize giren ziyaretçi sayısını arttırabilirsiniz.

5- Uzun, Özgün ve Kaliteli İçerik: Her yazımda söylüyor olabilirim lakin Google uzun yazıları daha hızlı bir şekilde üst sıralara çıkarıyor. Zaten Google'da ilk sıralarda çıkan yazılar genellikle uzun ve yeterli kalitede içerikler oluyor. Okuyucu yazınızı okuduğunda o konuyu detaylı bir şekilde anlıyor ve aklında ki sorulara yanıt buluyorsa içeriğiniz gerçekten kaliteli demektir. ''Ne kadar yazmam gerekir ?'' gibi bir soru aklınıza geldiyse size tavsiyem o konu hakkında detaylı bir araştırma yaparak en az 200 kelimelik bir içerik yazmanızdır. Bu sayede Google'da üst sıralara çıkar, daha fazla ziyaretçinin sitenize girmesini sağlayabilirsiniz.

6- Misafir Yazarlık: Google'da çok ziyaretçi alan, ünlü blog sitelerini biliyorsunuzdur. Buraya gelen ziyaretçiler sizin sitenizi de ziyaret etse çok iyi bir ziyaretçi sayısına ulaşabilirsiniz. İşte misafir yazarlık tam da bu işe yarıyor. Kaliteli bir yazı içerisine link yerleştirerek ünlü blog sitelerine gönderiyorsunuz. Yazınız uygun görülüp yayınlanırsa o siteye giren ziyaretçiler sizin yazınızı okuyup sitenizin linkinden sitenize erişebilirler. Bu sayede ayda yirmi bin ziyaretçiden daha fazla bir ziyaretçi kitlesine ulaşabilirsiniz. Bu yöntem en etkili yöntemlerden biridir. Uyguladığınızda ne kadar etkili olduğunu rahatlıkla görebileceksiniz.

Misafir Yazarlık Yapabileceğiniz En İyi Blog Siteleri

-https://bloghocam.blogspot.com.tr
-https://wpmavi.com
-http://blogtecrubem.blogspot.com

Bu sitelerden ziyaretçi almanız Google'da kısa sürede yükselmenize ve sitenize çok daha fazla ziyaretçi çekmenizi sağlar.

Bu yazımda çokça araştırma yaptığım ve çoğu blog sitesi sahibinin işine yarayabileceğini düşündüğüm Google'da üst sıralara çıkmak için yapılması gerekenleri sıraladım. Google'da üst sıralara çıkmak için yapılacak çalışmalar tabi ki bu yazdıklarımla kısıtlı değil. Google'da üst sıralara çıkacağınız ve sitenize daha fazla ziyaretçi çekmeniz için yapılabilecek her şeyi yeni yazılarımda aktarmaya devam edeceğim. Sizde emeğin karşılığı olarak alt kısımda bulunan ''Yazıyı Paylaş'' seçeneğiyle yazıyı bu konuya meraklı kişilere ulaştırabilirsiniz. Blog sitesi açmak veya blog sitesini geliştirmek isteyenlere rehber olabilmek için her gün kaliteli, uzun içerikler üreterek sizlere sunuyorum. Eksiklerimi, hatalarımı ve belirtmek istediğiniz her şeyi yorumlara yazabilirsiniz. Yorumlarınızı bekliyorum. Takipte kalın👈

5 comments

güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim. Sitemde izleyici olabilirsiniz. Sizi sitemde konuk etmekten gurur duyarım.

Blog takipçisi ve izleyicisi kazanmak için ne gereklidir ? cevabını detaylı şekilde
Blog takipçisi
Başlıklı yazıda bulabilirsiniz.


EmoticonEmoticon