İyi Bir Blog Yazarı Olmak İçin Neler Yapmak Gerekir?

İyi Bir Blog Yazarı Olmak İçin Neler Yapmak Gerekir?

İyi bir blog yazarı olmak için neler yapmak gerekir,nasıl blog yazılmalı?  Gibi aklınıza takılan sorulara bu yazımda yer vereceğim. İçerik hazırlarken dikkat ettiğim bazı kurallar var .Bu kuralları sizler için sıraladım. Bu kuralları doğru bir şekilde uyguladığınızda gerçekten çok iyi içerikler üretmeye başlayabilir ve iyi bir blog yazarı olabilirsiniz.

1-Kaliteli İçerikler Yazmak

 Bu kurala dikkat edilmelidir çünkü okuyucular sitenizi ziyaret ettiklerinde yazılarınıza incelerler eğer yazılarınız kaliteli değilse okuyucular yazılarınızı genellikle okumadan siteden ayrılırlar. Çok kaliteli yazılar yazsanız bile insanların geneli okumayı sevmediği için yazılarınıza verdiğiniz emeğin karşılığını alamayabilirsiniz.  Siz yazılarınızı kaliteli yazmaya devam edin okumayı sevmeyen insan kadar seven insanlarında mevcut olduğuna inanıyorum.


Kaliteli İçerik Nasıl Yazılır?

Kaliteli içerik yazmak istiyoruz lakin yeterli olamayabiliyoruz bu nedenle kaliteli içerik yazabilmeniz için sizlere dikkat etmeniz gereken şeyleri sıraladım.

1-İçeriklerinizin 200 kelimeyi geçmesini öneririm. Aktarmak istediğiniz okurlara detaylı bir şekilde yazarak makalenizden okuyucunun en iyi şekilde faydalanmasını sağlayabilirsiniz.
2-Okurların aklına gelebilecek soruları tahmin ederek blogunuzda bu soruların cevaplarına yer verebilirsiniz böylece okurların konuyu iyi bir şekilde anlamasına olanak sağlamış olursunuz.
3-En önemli madde yazdığınız yazılar özgün ve size ait olmalıdır.
4-Yazacağınız her yazı için detaylı araştırmalar yapmalı ve yazıyı yazarken yararlandığınız sitelerin linkini veya adını yazınızda belirtmelisiniz. Unutmadığım sürece sitelerin linklerini veya adlarını yazılarımda paylaşmaya çalışıyorum.
5-Sitenizde telif hakkı olmayan resimleri,videoları,müzikleri kullanmalısınız. Telif hakkı olmayan resimleri bulmak için buradan aradığınız konu ile ilgili telif hakkı olmayan resim,video ve müziklere ulaşabilirsiniz. Telif hakkı barındıran bloglar ve siteler Adsense onayı alamıyor.

2-Dikkat Çekici Başlıklar Yazmak

Dikkat çekici başlıklar yazmak içeriğinizin kaliteli olması kadar önemlidir diyebliriz .Başlıklar insanların yazılarınızı okumasını sağlayan bence önemli bir etmenlerden biridir..Sonuç olarak insanlar dikkat çekici başlıkları olan yazılara daha çok bakarlar ve okurlar. Bu yöntemle insanların yazılarınızı okumasını sağlayabilirsiniz fakat tabi ki abartılı veya içerikle uyuşmayan başlıklar ziyaretçi kaybetmenize neden olur bu nedenle içeriğiniz ile alakalı başlıklar yazmanızı öneriyorum.

3-İmla Ve Yazım Kurallarına Dikkat Etmek

''Bu kural yazılarımızın okunması için bu kadar önemli mi?''diyebilirsiniz fakat okuyucular yazım ve imla hatalarını yaınızda fark ettiklerinde yazınıza çok fazla emek vermediğinizi düşünebilirler ve siteniz hakkında olumsuz düşüncelere kapılabilirler.Bunu da kimsenin istemeyeceğini düşünüyorum. Blog yazarlarının çoğu buna önem vermese de en iyi blog sitelerinin hiçbirinde yazım hatasına rastlamadım. Bunun nedeni ise Google'ın kaliteli ve hatasız hazırlanmış içeriklere daha çok önem vermesidir. Sizin yazdığınız okunması zor kalitesiz bir içeriği sizce Google üst sıralara çıkarır mı? Bu sorunun cevabı elbette hayır olacaktır. Hatasız yazılmış kaliteli içerikler dururken sizin birçok yazım ve imla hatası olan içeriğinizi neden üst sıralarda çıkarsın ki? Sonuçta Google'da ticari bir işletme içinde ki içeriklerden para kazanıyor bu nedenle kaliteli içerikleri üst sıralarda yayımlar. Size tavsiyem kaliteli içerik yazarken imla ve yazım kurallarına dikkat edin. Bunun için Microsoft Office Word programını buradan lisanslı,full türkçe sürümünü indirebilirsiniz.

4-Profesyonel Blog Sitelerini Rehber Edinmek

Profesyonel blog sitelerini incelemek onların nasıl profesyonel olduklarını ve içeriklerini nasıl oluşturduklarını görerek daha iyi yazılar çıkarmanıza olanak sağlar eğer sizde profesyonel bir blog yazarı olmak istiyorsanız aynı zamanda iyi bir okuyucu da olmalısınız .İnternette en çok okunan blog yazılarını okuyarak içeriklerinizi nasıl yazacağınızı,hangi konuda yazı yazmanız gerektiğini analiz edebilirsiniz. Rehber edindiğiniz blog sitesi kaliteli içerikler üretiyor ve çok fazla okuyucu kitlesine sahip ise sizde sitenizin içeriklerini rehber siteniz kadar kaliteli yazmaya çalışabilirsiniz. Unutmayın kaliteli içerikler Google'da hızlı bir şekilde üst sıralara çıkarlar.

5-Düzenli Blog Yayınlamak

Düzenli blog yayımlamak sitenizin güncelliği koruması açısından önemlidir. Güncel olan siteler daha fazla okuyucu ve ziyaretçi alabilirler eğer sizde sitenizde ki içeriklerinizin daha çok okunmasını ve daha çok ziyaretçinin sitenize gelmesini istiyorsanız düzenli olarak blog yayımlamanızı öneririm. Boş zamanınız çok ise her gün,yoğun iseniz belirli aralıklarla yazılar yayımlamanız önemlidir. Sadece ziyaretçi,okuyucu sayınızı arttırmak için değil arama motorlarında üst sıralara çıkmanızı da sağlayan yöntemlerden birisidir. Okuyucular genellikle güncel olan siteleri tercih ederler.

Sizlere iyi bir blog yazarı olmak için önemli olan kuralları paylaştım ve sıraladım. Böyle yazıların faydalı olduğunu düşünüyor ve devam etmesini istiyorsanız yorumlara yazmayı unutmayınız. Sosyal hesaplarınızdan yazıyı paylaşarak daha çok okura ulaştırabilirsiniz. Eksiklerimi,hatalarımı belirtmek istediğiniz her şeyi yorumlara yazabilirsiniz. Takipte kalın.👈


EmoticonEmoticon