Blogger HTML Kod Ekleme Sorunu Çözme En Kolay Yöntem

Blogger Html kod ekleme sorunu çözümü

Değerli okurlar, önemli bir yazı ile tekrar karşınızdayım. Yeni bir tema indirdiğimizde veya kendi temamızda yeni eklentiler eklemek için eklentiye ait HTML kodlarını sitemizin kodları arasına eklememiz gerekebiliyor. Lakin bu gibi durumlarda bazen diğer sitelerden aldığımız eklentiye ait HTML kodları blogger kodlarımızla uyumlu olmadığı için bir uyarı ile karşılaşıyoruz ve temamızı kaydedemiyoruz. Bu birçok blog yazarı için sorun oluşturuyor. İnternete girip baktığımda da bu konu hakkında yeterli bilgi olmadığını gördüm ve bu konu hakkında detaylı bir yazı yazmam gerektiğini düşündüm. Böyle düşünmemin başka bir nedeni ise blog yazmaya ilk başladığımda benim de HTML kodlarıyla sıkıntı yaşamamdı. Sitemin kodlarının arasına diğer sitelerden aldığım eklentilerin kodlarını eklerken sürekli sorun yaşıyordum. Blogumda ki kodları düzenleyebilmem için kodlama dili öğrenmem gerekir mi? Diye düşünmeye başlamıştım çünkü sitemde 2000 satırdan fazla kod barındırıyordu. Bu kadar kodu ancak programlamayı iyi bilen birisi düzenleyebilir yada kodlarda ki sorunu çözebilirdi. Bunun kolay bir yolu olmalıydı. Blogger kodlarımızla uyumlu olmayan diğer sitelerden aldığımız HTML kodlarını blogumuzla uyumlu hale getirmem gerekiyordu. Uzun araştırmalarım sonucunda bu işlemi yapabileceğim sitelere ulaştım. Denediğimde olumlu sonuç aldığımı söylemeliyim. Artık diğer sitelerden aldığım kodları temamın kodları arasına rahatlıkla yerleştirebiliyordum. İsterseniz daha fazla uzatmadan bu sorunumuzu tamamen çözecek sitelere göz atalım ve yapmamız gerekenleri inceleyelim.

Blogger Kod Dönüştürücü Hizmeti veren Siteler

1- Webgünlüğü Blogger Kod Dönüştürücü
2- Acemi Yazılımcı Blogger Kod Dönüştürücü

İki sitede de işlemleri nasıl yapacağımızı detaylı bir şekilde sizlerle paylaşacağım. İlk olarak Webgünlüğü Kod dönüştürücü aracında işlemi nasıl yaptığımıza bakalım.

                                     Webgünlüğü Blogger Kod Dönüştürücü


Blogger kod dönüştürücü


- İlk olarak buradan Webgünlüğü Kod Dönüştürme aracına ulaşabilirsiniz.

- Daha sonra diğer sitelerden aldığımız HTML kodunu "Dönüştürmek İstediğiniz Kodu Buraya Ekleyin" yazan kısma yapıştırıyoruz. Yapıştırdıktan sonra Kodu Dönüstür butonuna tıklıyoruz.

Blogger kod dönüştürücü resimli anlatım


- Kodunuzu anında dönüştürecektir. Eğer dönüştürmezse zaten aldığınız kodlar blogunuz ile uyumludur.

                                   Acemi Yazılımcı Blogger Kod Dönüştürücü

Blogger kod dönüştürücü

- Yine ilk olarak buradan Acemi Yazılımcı sitesine ait olan blogger kod dönüştürücü aracına ulaşıyoruz.

- Kod dönüştürücü aracına ulaştıktan sonra aşağıda ki resimde gördüğünüz alana yazımızı yapıştırıyoruz. Son olarak Kodu Çevir butonuna tıklıyoruz.

Blogger kod dönüştürücü resimli anlatım

- İşlem tamamlandı artık dönüştürülen kodu alarak blogunuzda rahatlıkla kullanabilirsiniz.


Araştırmalar yaparak bu gibi yazılar atmaya devam edeceğim. Yorumlar kısmından sormak istediğiniz şeyleri yazabilirsiniz. Yorumlarınız dakikalar içerisinde cevaplanacaktır. Yazıyı beğendiyseniz de sayfanın sol kısımda bulunan Facebook, Google plus, Twitter ve gördüğünüz diğer platformlardan yazıyı paylaşarak daha fazla okura ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Takipte Kalın👈

12 comments

Ahmet bey faydalı bir içerik olmuş yazılarınızda başarılar

Teşekkür ederim Ömer Faruk. Bu arada blogunu da takip ediyorum. Güzel yazılar paylaşıyorsun. Bana da izleyici olarak bekliyorum.

ahmetbarut75[at]gmail.com mail adresim.

OOO benim kuzenim şuan yan yanayızzzzz

Faydalı bir yazı olmuş teşekkürler.

bu aracı ben de kendi blogumda bir kaç kere kullandım. anlatımınız güzel. blogger sitelerine html kod ekleme her zaman zahmetli olmuştur zaten. blogger gibi basit arayüzleri kullananların bile html öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Hocam çok faydalı bir içeriç oömuo emeğinize yüreğinize sağlık bu da benim blogum bilgininpenceresi.blogspot.com takipçim çok az bi yardım etseniz


EmoticonEmoticon