Ücretsiz Seo Analizi Yapabileceğiniz En İyi 5 Site


Seo Analizi Yapabileceğiniz En İyi Siteler

Ücretsiz Seo Analizi Yapabileceğiniz En İyi 5 Site


Blog işlerine girdiyseniz büyük bir olasılıkla duymuşsunuzdur. Birçok sitede adına çokça yazılar yazılar yazılan SEO’dan bahsediyorum. Bu konu hakkında ki yazılar okuduysanız SEO’nun ne anlama geldiğini, ne işe yaradığını biliyorsunuzdur. Yine de kısa bir özet geçmekte fayda var diye düşünüyorum;

- SEO nedir, ne ise yarar?

 İngilizce’de uzun adıyla Search Engine Optimization, site sahiplerinin arama motorlarında üst sıralara çıkabilmek için sitelerinde yaptıkları çalışmaların genel adıdır. SEO çalışmalarını doğru bir şekilde yaptığınızda arama sonuçlarında diğer siteleri geride bırakarak ön plana çıkabilirsiniz. Bu da sitenize daha fazla ziyaretçinin gelmesi demektir.
Sitenizin ziyaretçi sayısını arttırmak için bu çalışmalara başlamak istediniz fakat çalışmalara nasıl başlayacağınız hakkında pek fazla bilginiz yok. Önemli değil Google’da sizleri yönlendirecek ve hangi konularda çalışmalar yapacağınızı belirterek sizlere yardımcı olacak yerli ve yabancı siteler mevcuttur.
   
Seo Konusunda Yardımcı Olacak Yerli Ve Yabacı Sitelerin Başlıcaları;

1- SEO HOCASI

2- İHS SEO
                                            
3- SEO Optimer

4-  Website Grader

5-  Majestic Seo

Ünlü blog yazarlarının kullandığı belli başlı siteler bunlardır. Bu siteler sayesinde blog yazarları sitelerinde ki eksiklikleri ve düzeltilmesi gereken yerleri düzenleyerek sitelerini SEO açısından güçlendiriyorlar. Sonucunda da günlük binlerce ziyaretçiye ulaşabiliyorlar. Tabi ki ziyaretçi sayısını sadece bu araçlara bağlayamayız. Bu araçlarla birlikte tecrübe ve kaliteli içerik ziyaretçi sayınızı belirleyen en önemli faktörler. Bu alanda öne çıkan ve listemizin başında yer alan seo hocasını inceleyelim.
                                                            SEO HOCASI

Seo Hocası


SEO Hocası sitesi yapmış olduğu yenilikler ve sunduğu SEO hizmetleri ile kesinlikle kullanılması gereken siteler arasında. İçerisinde  çok sayıda ücretsiz SEO aracı barındırması onu bu hizmeti veren en iyi siteler arasında yer almasını sağlıyor. Aynı zamanda Türkçe olması bu araçları ve analiz raporlarını daha iyi bir şekilde anlayarak sitemizde uygulamamız açısından bizlere kolaylık sağlıyor. Sitede bulunan SEO soru-cevap bölümünden de aklınıza takılan SEO sorularına cevap bulabiliyorsunuz. SEO konusunda daha fazla bilgi edinmek ve kendinizi geliştirmek için SEO HOCASI sitesinin yazılarını da okuyabilirsiniz. Çok sayıda ücretsiz hizmet barındırdığını belirtmiştik. İşte SEO Hocası sunduğu tüm hizmetler;

- SEO Analiz: Sitenizi SEO kriterlerine göre değerlendirerek, sitenizi puanlar. Düzeltmeniz gereken sorunları ve doğru yaptığınız şeyleri detaylı bir şekilde görmenize olanak sağlar.

- Tag Density: Bu araç yazdığınız içeriğinizin anahtar kelime yoğunluğunu hesaplar.

- Link Uyumu Kontrolü: Link uyumu kontrol aracı, sitenizin anahtar kelimesi ile sitenizin uyumlu olup olmadığını kontrol eder.

- Robots Txt Aracı: Siteniz için robots.txt dosyası oluşturabilir veya güncelleyebiliriniz.

- SEO Soru – Cevap:  Yukarıda ki yazıda da belirttiğimiz gibi aklınıza takılan sorulara bu araçla cevap bulabilirsiniz.
   
- SEO Gelir Hesaplama: Sitenizin arama motorunda üst sıralara çıkması için harcama yaptıysanız bu harcamaların size nasıl bir geri dönüşüm sağladığını hesaplamanızı sağlar.

- .Htaccess Oluşturucu: .Htaccess dosyası sitenizin URL, sayfa, dizin kontrolünü sağlayan bir dosyadır. Siteniz için bu dosyayı ücretsiz bir şekilde oluşturmanızı sağlayan bir araçtır.

- Seo Makale Aracı: Sitenizde ki anahtar kelimenin yazınızda ne kadar geçtiğini yüzdelik oranla hesaplayan ücretsiz bir araçtır.

                                                          İHS SEO

 İHS SEO

İHS SEO, yukarıda ki resimde de gördüğünüz gibi site sahipleri için birçok hizmet sunmakta. Kullanımı kolay olması, çok sayıda SEO hizmetini bir arada ücretsiz bir şekilde sunması, Türkçe olması açısından SEO HOCASI sitesi ile benzerlikler göstermektedir. Diğer SEO analiz sitelerinden farkı ise yukarıda gördüğünüz hizmetlerin yanı sıra Site Araçları menüsünden daha birçok önemli hizmete kolayca ulaşabiliyorsunuz. İşte Site Araçları menüsünde site sahiplerine sunduğu diğer hizmetler;

- Yönlendirme Kontrolü: Sitenizden başka sitelere yaptığınız yönlendirmelerin arama motoru açısından olumlu veya olumsuz bir etki yaptığını kontrol eden ücretsiz bir araçtır.

- Sayfa Boyutu Kontrolü: Sitenizin boyutunu ölçebileceğiniz bir hizmettir. Sitenizin boyutunu öğrenmeniz SEO açısından oldukça önemlidir. Sitenizin boyutu aynı zamanda sitenizin hızını da etkilemektedir. Boyutu fazla olan siteler ağırdır ve hızlı yüklenmezler. Bu sebeple sitenize yüklediğiniz eklentiler ve benzeri işlemlerden sonra sitenizin boyutunu öğrenmek için bu hizmeti kullanmalısınız.

- Backlink Kontrolü: Sitenizin ne kadar backlink aldığımı gösteren ücretsiz bir araçtır.
- İp Kara Liste Kontrolü:  Sitenize spam bulaşma durumlarında veya sitenizin arama motoru tarafından kara listeye alındığını fark etmemiş olabilirsiniz. Eğer sitenizde trafik akışı aniden düştüyse ve bu durumdan şüpheleniyorsanız İHS sitesinin sunduğu bu hizmeti ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz.

- Sayfa Hızı Kontrolü: Sitenizin açılış hızını ölçen ücretsiz bir araçtır.

- Kırık Link Kontrolü: Sitenizde diğer sitelere veya kendi yazılarınıza link vermiş olabilirsiniz. Peki verdiğiniz linklerinizin çalışıp çalışmadığını hiç kontrol ettiniz mi? Eğer etmediyseniz bu ücretsiz sunulan aracı kullanarak varsa kırık veya çalışmayan linklerinizi görebilirsiniz.
 
- Web Sitesi Metin Oranı Kontrolü: Sitenizde yer alan metinlerin ve sitenizde yer alan HTML kodlarının oranını gösteren ücretsiz bir araçtır.

- Backlink Analizi: Sitenizi Pagerank değeri yüksek websitelerine gönderir. Bu sayede sizde daha fazla ziyaretçi kazanmış olursunuz. İHS sitesinin sunduğu ücretsiz bir araçtır.

- Meta – Tag Analizi: Sitenizin aramalarda görünen anahtar kelimelerini ve açıklamasını gösteren ücretsiz bir araçtır. Sizde anahtar kelimelerinize bakarak sitenizle alakalı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

- Web Sayfası Kaynak Kontrolü: Sitenizin kodlarını gösteren ücretsiz bir araçtır. Bu araç sayesinde sitenizde ki tüm kodlara ulaşabilirsiniz.

- Robots.txt Oluşturucu: Sitenizde arama motorlarının ulaşmasını istemediğiniz yerleri Robots.txt dosyası ile ayarlarız. Robots.txt dosyasını sitenize kurmadıysanız ve nasıl kurulacağını bilmiyorsanız bu ücretsiz araç sayesinde Robots.txt dosyanızı oluşturabilirsiniz.
- Url Düzenleyici Aracı: Sitenizde uzun ve karmaşık domainlerin bulunmasından rahatsız oluyor olabilirsiniz. Canınızı sıkmayın. Ücretsiz URL Düzenleyici aracı ile istediğiniz URL’yi düzenleyebilirsiniz.

- Web Sayfası Ekran Çözünürlüğü Simülatörü: Sitenizin farklı boyutlarda nasıl göründüğünü görmek, sitenin farklı boyutlarda görsellerin kalitesinin bozulup bozulmadığını kontrol etmek isterseniz bu aracı ücretsiz bir şekilde kullanarak sitenize farklı boyutlardan bakabilirsiniz.

- Dns Kayıtlarını Bulma: Sitenizde kayıtlı DNS’leri öğrenmek istiyorsanız bu İHS sitesinde yer alan bu aracı kullanabilirsiniz. Tek tıkla sitenizde yer alan DNS’lere ulaşabilirsiniz.

Normal seo hizmetleri yanında bu kadar ücretsiz SEO hizmeti vermesi site sahiplerine oldukça avantaj sağlıyor. Aynı zamanda bu konuda blog yazıları da yayınlayan site SEO konusunda insanları bilgilendirmek için tek başına da yeterli olabiliyor. Google’da önemli bir konuma sahip bu siteye günlük 10 binden fazla ziyaretçi girmekte

                                                               SEO OPTİMER

SEO OPTİMER

Seo Optimer sitesi diğer sitelerin aksine dili İngilizcedir. Lakin dili İngilizce olsa bile bizlere yeterli SEO hizmetini sunmaktadır. SEO hakkında detaylı bigi vermeleri diğer siteler gibi SEO hakkında önemli yazılar yayınlamaları siteyi bu alanda ön plana çıkarıyor. Ayrıca 15 binden fazla günlük ziyaretçiye sahip site sunmuş olduğumuz diğer SEO siteleri gibi önemli hizmetler vermekte. Bu hizmetlere Free Tools seçeneğinden ulaşabiliyorsunuz. İşte Seo Optimer sitesinin site sahiplerine sunduğu ücretsiz hizmetler;

- Meta Tag Generator: Arama motorlarına siteniz ve içerikleriniz hakkında bilgi veren bilgi etiketlerine Meta Tag diyoruz. Sitenizin arama motorunda indexlenebilmesi için meta etiketi üretir. Üretilen Meta Tag etiketini sitenizin head bölümüne yapıştırarak kullanabilirsiniz.

- Keyword Generator: İçerikleriniz için anahtar kelime bulur ve sizlere sunar. Sizlerde bu anahtar kelimeleri kullanarak yazıların daha hızlı indexlenmesini sağlayabilirsiniz.

- Ping Tester: Sitenize ping göndermenizi sağlar. Sitenizden ne kadar sürede yanıt alındığını ping istatistikleri ile gösterir.

- URL Shortener: Uzun ve karışık URL’lerinizi kısaltarak içeriklerinizde kullanabilirsiniz.

- Broken Link Checker: Sitenizde kırık link olup olmadığını kontrol eder ve raporlar.

- .htaccess File Generator: Sitenizde sayfa, dizinleri kontrol etmeniz için ücretsiz bir şekilde dosya oluşturur.

- Robots.txt File Generator: Sitenize botların erişimi için izinler veya engellemeleri belirlemeniz için robots.txt dosyasını ücretsiz bir şekilde oluşturabilirsiniz.

- XML Sitemap Generator: Siteniz için site haritası oluşturabilirsiniz. Zaten site haritanız varsa site haritanızı güncellemek için kullanabilirsiniz.

- W3C Validator: W3C yani World Wide Web Consortium şirketi tarafından web sayfalarına standartlar belirlenmiştir. W3C Validator aracı ise sitenizin bu standartlarla uyup uymadığını kontrol etmektedir. Ayrıca bu araç sayesinde sitenizde W3C standartları ile uyumsuz kısımları öğrenebilir ve düzeltebilirsiniz. Ücretsiz sunulan bir hizmettir.  

- Responsives Checker: Sitenizi farklı çözünürlüklerden veya farklı cihazlardan nasıl görüneceğini merak ediyorsanız bu ücretsiz aracı kullanabilirsiniz.

                                                                   Website Grader

Website Grader

Sitenizin performansını, SEO puanını, mobilde uyumlu veya güvenilir olup olmadığını hiç merak ettiniz mi? Merak ettiyseniz Website Grader sitesinden sitenizin bu konularda kaç puan aldığınızı ve eksiklerinizi görebilirsiniz. Diğer tanıttığımız siteler kadar hizmet sağlamasa da sitemizi değerlendirmesi ve eksiklerimizi düzeltmemize olanak sağlaması bakımından önemli bir sitedir. Kullandığınız takdirde SEO açısından rakiplerinizi geride bırakmanıza yardımcı olabilecek bir sitedir. Kullanımı kolaydır. Sade bir arayüze sahip sitenin tek dezavantajı dilinin İngilizce olmasıdır.  Sitenin ne kadar puan alacağını merak ediyorsan sitenin linkini ve kendi e-mail hesabını girerek sitenin ne kadar puan aldığını öğrenebilirsin.

                                                              WM Aracı Seo Analiz

 WM Aracı Seo Analiz

En büyük forum sitelerinden biri olan WM Aracı sitesini çoğunuz duymuşsunuzdur. Önemli bir forum sitesi olmasının yanında site sahiplerine en iyi şekilde SEO hizmeti vermekte olan sitelerden birisi. Özellikle kolay bir arayüze sahip olması, Türkçe olması sitenin en büyük avantajlarından. Site sahiplerine SEO için verdiği hizmetlerse şu şekilde sıralanıyor;

-Site Analizi: Sitenizin Google indexleri, Alexa dereceleri, domain yaşı gibi bilgilere rahatlıkla ulaşmanızı sağlayacak ücretsiz bir hizmettir.  

- SEO Analizi:  Sitenizi SEO kriterlerine göre değerlendirerek, sitenizi puanlar. Düzeltmeniz gereken sorunları ve doğru yaptığınız şeyleri detaylı bir şekilde görmenize olanak sağlar.

- Whois: Sitenize domain alma planlarınız varsa bu hizmet tam size göredir. Siteniz için istediğiniz domaini aratarak alınıp alınmadığını öğrenebilirsiniz. 

- Kod Tasarım Araçları: İçerisinde HTML kod şifreleyici, Meta- tag Oluşturucu ve benzeri hizmetleri barındıran ücretsiz bir hizmettir. 

- Site Araçları: Diğer örnek verdiğimiz siteler gibi sitelerin hizmetleri dışında sitenin bu bölümünde site sahipleri için güzel araçlar yer alıyor. Google Ban kontrol, Site Parasal Değeri ve daha birçok hizmeti ücretsiz bulabileceğiniz bir bölüm. Sitede ki ücretsiz araçları kullanmanızı kesinlikle tavsiye ediyorum.

Bu araçları kullanarak SEO ayarlarınızı en iyi şekilde yapabilir, arama motorlarında hızlı bir şekilde yükselebilirsiniz. Sizler için hergün daha sıkı araştırmalar yaparak detaylı, kaliteli ve özgün içerikler sunmaya çalışıyorum. Yazılarımı okuyor ve beğeniyorsanız Blog İzleyicilerim bölümüne sizi de bekliyorum. Sitemde sizleri ağırlamak benim için şereftir. Ayrıca yorumlarınızı da sabırsızlıkla bekliyorum. Eksiklerimi, hatalarımı ve belirtmek istediklerinizi yorumlar kısmından bana iletebilirsiniz. Takipte kalın.

Not: Sitelere göz atmak ve SEO araçlarını kullanmak isterseniz Sitelerin adlarının yazdığı başlıklara tıklamanız yeterli olacaktır.

34 comments

SEO Hocası bu konuda çok iyi

Evet Hocam, SEO Hocası sunduğu hizmetler ve faydalı blog yazılaarıyla oldukça iyi.

Çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim.

Rica ederim faydalı olduysa ne mutlu bana. Takipte kalmanız dileğiyle...

çok faydalı yazı hemen siteleri deneyeceğim.

Faydalı bir yazı olmuş teşekkürler.

çok yardımcı oldu teşekkürler

sınırsız hosting firması sitemiz için oldukça faydalı içerik. teşekkürler

emeğiniz için teşekkürler

web sitelerini çöp olmaktan kurtaran SEO tekniklerinin çalışıp çalışmadığını bu sitelerden öğrenebilirsiniz. hemen hemen her webmaster bu tür bir SEO tool kullanmıştır. ben de bir kaç tanesini kendi sitelerimde denemiştim.

https://serikurye.net/
https://ilackurye.net/
https://istanbulmotovale.com


EmoticonEmoticon