Blogger Tema Kodlarını Kişileştirme

Blogger Tema Kodları Kişileştirme

Değerli okurlar uzun bir aradan sonra tekrardan birlikteyiz. Yoğunluktan dolayı uzun bir süredir yazı atamıyordum. Öncelikle bu sebeple sizlerden özür diliyorum. Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitede bazı değişiklikler yaptım. Boş zamanımda da siteye diğer blog sitelerinden farklı bir içerik atarak ziyaretçilerime kendimi affettireceğimi düşündüm. İnternetten hazır bir tema indirdiğimizde bu tema üzerinde düzenleme ve kişileştirme yapmamız gerekiyor. Bunu zaten önceki yazılarımda da bahsetmiştim. Şimdi bu işlemi nasıl yapacağımızı detaylı bir şekilde öğreneceğiz.

Bu Yazıda Neler Öğreneceğiz

- Kodlama bilmeden kolay bir şekilde internette indirdiğimiz temayı düzenlemeyi,

- Sitemizde ki yatay menüyü kişileştireceğiz.

Blogger Tema Kodlarını Düzenleme

İnternette bu konu hakkında fazla bir bilgi bulamadım. Genellikle okuduğum diğer blog sitelerinde temaları blogger panelinde ki yerleşim bölümünden düzenlemeyi göstermişler. Eğer bu konu hakkında okuduğunuz detaylı bir kaynak varsa yorumlarda belirtebilirsiniz. Sizlere bu konuyu anlatırken anlaşılır olması için internette örnek olarak indirdiğim tema üzerinden anlatacağım. İşlemlere başlayalım.

1- Blogger Panelinden tema bölümüne girelim.

Blogger Tema Kodları Kişileştirme

2- Ekranın sağ en üst kısmında gördüğümüz Yedekle / Geri Yükle seçeneğinden temamızı yüklüyoruz. Blogger'da nasıl tema yükleyeceğimizi ve yedekleyeceğimizi detaylı bir şekilde anlatmıştım. Eğer tema yükleme ve yedekleme işlemini bilmiyorsanız yazıyı buradan okuyabilirsiniz.


3- Yeni temamızı yükledik. Şimdi ise düzenlememiz gereken bölümleri inceleyelim.



Blogger Tema Kodlarını Kişileştirme


Gördüğünüz gibi kategoriler İngilizce. Bu durum Türkçe blog sitesi açmışsak ziyaretçilerin olumsuz düşünmelerine neden olabilir. Aynı zamanda bu konular hakkında değil, kendi konularınız hakkında yazmak isteyebilirsiniz. Bu nedenle sitemizde konuların bulunduğu yatay menüyü düzenlememiz gerekiyor.


4- Tekrardan blogger panelinden tema bölümüne giriyoruz. Daha sonra Html' yi Düzenle seçeneğine tıklıyoruz.

Blogger Tema Kodlarını Kişileştirme

5- Karşımıza resimde de göreceğiniz üzere satırlarca karışık kod geldi. Lakin korkacak bir şey yok şimdi düzenleyeceğimiz kısmın ismine bakalım. Örneğin temamızda bulunan Sports kategorisini Türkçe sporlar olarak değiştirelim. Siz istediğinizi yazabilirsiniz. Temanın kodlarına girdiğimizde klavyeden Ctrl + F tuşlarını kullanarak search( arama ) özelliğini açıyoruz. Buraya düzenlemek istediğimiz konunun adını yani Sports yazıyoruz ve aratıyoruz.

Blogger Tema Kodlarını Kişileştirme

6- Son olarak ise <span>... </span> kodları arasında yer alan Sports yazısını Sporlar olarak değiştirelim ve kaydedelim. Bu kodlar sitede ki konuların isimlerini görmemizi sağlayan kodlardır.

Blogger Tema Kodlarını Kişileştirme

7- Şimdi de işlemi yapabilmiş miyiz? Kontrol edelim.


Blogger Tema Kodlarını Kişileştirme


 Gördüğünüz gibi yatay menü üzerinde bulunan konuyu kodlama bilmeden kolaylıkla değiştirdik. Sitemde bende bu şekilde kategorilerimi düzenliyorum. Sıkıntı yaşayanlara yardımcı olması için böyle bir içerik paylaştım. Araştırmaya ve içerikler üretmeye devam ediyorum. Yazılarımı beğeniyorsanız tek isteğim siteme ziyaretçi olmanızdır. Sizleri ağırlamaktan memnuniyet duyarım. Yorumlarınızı dört gözle bekliyorum. Eksiklerimi, hatalarımı ve belirtmek istediğiniz her şey için yorumlar kısmına yazabilirsiniz. Takipte kalın👈

Kullanmak İsteyenler İçin Temanın İndirme Linki: https://gooyaabitemplates.com/renovate-tech-blogger-template/